SuperUser Account
/ Categories: Nyheter

Batteri

Det skrives mye om vedlikeholdsfrie batterier, men det kan ha sin bakside.
Det første med slike batterier er at du kan ikke gjøre noe med det og da må du kaste det og kjøpe nytt. (Bruk og kast mentaliteten) og det er dyrt.
Den batteritypen du kan åpne cellekamrene og etterfylle vann og sjekke syregehalten er de sikreste.
Om du gjør det skal du helst bruke destilert vann og har du ikke syremåler så fins de på de fleste bensinstasjoner. Husk å ikke fylle mere vann enn akkurat litt over cellene.
Flatt batteri oppstår altid når du minst trenger det, det har vel de fleste oppdaget. Om du skal ha hjelp fra en annen bil må du være forsiktig, det kan koste deg dyrt. En liten feil i koblingsprosedyren kan f.eks ødelegge den elektroniske hjernen i de fleste nyere biler. Prisen på en ny sådane er ca, 2000 og oppover beroende av biltype. Andre duppeditter kan også ryke. Et batteri som har vært helt flatt mer enn to ganger (helt tomt) har mistet sin kvalitet så ungå det.
Her på Costa Blanca er levetiden på batteriene lengere enn i Norge p.g.a. små temperaturforskjeller. Det er mange som er i Norge i 6 mnd, å kommer tibake til flatt batteri. Det er lett å ungå! Her kan man gjøre to ting: står man i garasje hvor det er strømtilgang kjøper man en hjemmelader, det er en liten sak som kan stilles slik at den f.eks gir opplading 5 min hvert døgn og det holder plenty om batteriet er i god skikk. Koster ca 35-50 €. 
Mange moderne biler har masse elektronikk som står under konstant spenning, dermed  blir endel tapping.
Ta aldri av batteriklemmene på batteriet på slike biler, for når spenningen blir brutt må de fleste biler restille mange fungsjoner, noen av de kan man gjøre selv og andre må du gjøre på verkstedet.
Hvis du har en eldre bil som ikke behøver å restilles, da kjøper du en hovedstrømbryter, det er en liten sak som skrues fast på plusspolen den har en knott som kan skrus med fingrene som gir til og fra kontakt på strømmen. Da har du et friskt batteri når du kommer igjen.
For at du skal ha et sundt batteri må du ha en dynamo som lader godt nok, det vil si det ser du når motoren går, enten har du en lampe på dashbordet som lyser rødt (da lader den ikke) ingen lys da lader den. Andre biler har et instrument med pil som viser hvor mye den lader og mellom 12 og 14 volt er bra. Hvis ikke noe av dette fungerer da må du på verksted.
Batteriet må altid være rent, fett skitt kan lage krypestrøm som igjen tapper batteriet.
Du kan vaske batteriet med såpevann og skylle det uten å være redd for støt eller kortsluttning, det hender ikke.
Et smart tips : smør vaselin eller syrefritt fett på batteriskoene, det hindrer krypestrøm og irr. Når du åpner korkene på et batteri bør du ha på deg hansker for batterisyre er etsende, det kan jeg skrive under på. Jeg sølte batterisyre på jeansen og dagen etter var de helt moderne, store huller over alt.
Da håper jeg "SPENNINGEN" er på topp !
Ha en fin dag

Print
523 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

TKM - Tradisjonell Kinesisk Medisin

SuperUser Account 0 504 Article rating: No rating

Tradisjonell kinesisk medisin (TKM) bygger på teorien om yin, yang og Qi. Denne teorien er sentral, og er nedtegnet så langt tilbake som 700 år f.Kr. Den bygger i større grad på filosofi enn forskning som i vestlig medisin. Diagnosering og behandling blir basert på et årtusen av kliniske eksperimenter og tester...

RSS

Registrering av eiendomsretten

SuperUser Account 0 483 Article rating: No rating

Selve kjøpskontrakten sikrer ikke helt eiendomsretten til den er registrert i det spanske eiendomsregisteret, og dermed gjør det til et offentlig dokument. Det er i virkeligheten det samme dokumentet, nå registrert og stemplet av Registro de la Propeidad.

RSS