Alfás, “fiesta del Barrio de la Creueta”

Første helgen i mai fant den årlige fiestaen  «Festes de la Creuta» sted i den nedre delen av Alfás sentrum. Dette er en lokal liten fiesta, men den samler folk fra hele landsbyen. Og nå som jeg etterhvert kjenner meg «integrert», var det naturlig å gå dit og hilse på mine nye venner og naboer. 

Men noen betaler jo for alt dette,  all denne gjestfriheten, infrastrukturen, strender og renhold…   Bor du også i Spania midlertidig?   For hver registrerte innbygger får kommunen statstilskudd, også de som er ikke-residente.   Har du registrert deg?

Jeg er imponert over hva spanjolene får til når det gjelder fiestas!   Hele landsbyen virket engasjert, og en gruppe funksjonærer stod i spissen. Jeg hadde en hyggelig prat med lederen for arrangementet,  José Luis Giner, som mente at dette var en vel så hyggelig fiesta som den store i Alfás i november. Der var «penya» med gratis mat og  drikke til alle hele helgen, sponset av kommunen. Leker og aktiviteter for barn. Barneteater. Salsakurs. Live-band og dans i gata.  Trommer og hornmussikk og smell fra kinaputter som hører med. Samt en kort utendørs andakt på søndagen.  Og som seg hør og bør avslutning søndag kveld med fyrverkeri i fullt dagslys…  Ordfører VicenteArques Cortés   var selvfølgelig å se under arrangementet og jeg tenker stadig på hvor heldige vi er som kan ta del i kulturlivet i Spania.

AV: TORIL ENGESET

Legg igjen en kommentar