Coronautbrudd i l’Alfàs del Pi

Alicanteprovinsen har registrert et nytt utbrudd av coronavirus siden sist fredag. Spesielt er det et fokus på et utbrudd i  l’Alfàs del Pi der fem mennesker er berørt. I resten av Valencias  er det 8 flere utbrudd, de fleste av dem av sosial opprinnelse, selv om det også er to relatert til natteliv i Valencia og Mislata, med 12 personer berørt.

79 illegale migranter   ankom med båt i helgen på Alicante-kysten, og helsemyndighetene opplyser at fire av dem har avgitt positive resultater i PCR-testene, så de er innlagt på Hospital General Alicante. Resten blir liggende i karantene på feltsykehuset på helsestasjonen.  Siden forrige fredag ​​har Valenciaregionen registrert 330 nye tilfeller per PCR-test, noe som setter det totale antallet positive til 12 771 personer. I provinsen Alicante er  68 nye tilfeller oppdaget i løpet av helgen.

114 av de nye tilfellene i regionen har blitt assosiert med de forskjellige utbruddene som er oppdaget. Akkurat nå anses 142 som isolerte tilfeller, men de kan være assosiert med utbrudd etter undersøkelsene som folkehelsen for tiden utfører.  Av alle smittede er 45% av personene mellom 20 og 40 år.   Det er ingen dødsfall på grunn av sykdommen siden fredag. Antall innlagte på sykehus øker imidlertid. Konkret er det tre flere innlagt siden fredag ​​i Alicanteprovinsen, som har gått fra 14 på fredag ​​til 17 i går mandag.   I provinsen Valencia er det 53 innlagte mot 22  den 1. juli. Og i Castellón er det 11, nesten det dobbelte av det som var tilfellet i begynnelsen av måneden. Alicanteprovinsen er den eneste der antall pasienter har gått ned sammenlignet med 1. juli, da 25 personer var innlagt mot 17 nå.

AV:TOM BJØRNØ

Legg igjen en kommentar