Den Norske Klubben Costa Blanca feirer 5-årsjubileum

Fredag 08.03 feiret Den Norske Klubben Costa Blanca (DNKCB) 5-års-jubileet for sitt nye klubbhus i Alfaz del Pí. Jubileet ble feiret med forskjellige arrangementer, blant annet med en stor middag og et gratulasjonsbesøk fra ordfører Vicente Arques, byrådene Martine Mertens og Rocio Guijarro og rådgiver Elisabeth Marandi Ihlen. Representantene til Alfaz del Pí kommune ble tatt imot av lederen av DNKCB, Arne Flaten, flere styremedlemmer og ex lederen Bjørg Svedbergh.

Arques understreket betydningen av de norske innbyggere i Alfaz del Pí, en av de største gruppene av utenlandske residenter i denne landsbyen og deres eksempel på integrasjon. Ordføreren beskrev de norske residenter som en av de store pionerer, ikke bare i Alfaz del Pí, men over hele Costa Blanca. Bare husk på, det er  i 2020 Den Norske Klubben Costa Blanca feirer 50 års jubileet!!!

Det var under ledelsen av Bjørg Svedbergh som sammen med sin mann Hans Svedbergh, Bjørn Væthe og flere viste stort engasjement, da DNKBC flyttet til det nybygde klubbhuset i nærheten av Consum i Alfaz del Pí. Siden da har klubben blitt større når det gjelder antall medlemmer og klubbaktiviteter.

Det telles litt over 1000 medlemmer for tiden samt 15 aktivitetsgrupper som blant annet Kunstgruppen, Litteraturgruppen, Filosofigruppen, Historiegruppen, Turgruppen, VinoGastro, Hobby-gruppen, Pilates-trening, koret ”Cantamos”, Bridge, Spanskkurs og flere. Det organiseres foredrag, konserter og mye mer.

Medlemmene selv viser mye entusiasme og engasjement og kommer med nye ideer og forslag når det gjelder tilbudet. Takket være styret og mange frivillige som gir mye av sin tid og en hjelpende hånd til klubben, er DNKCB hva den er: et annet norsk hjem for mange nordmenn. 

AKTUELT SPANIA gratulerer DNKCB med 5-års jubileet av det nye klubbhuset.

AV: KARIN EICKEL-HERMANRUD

Legg igjen en kommentar