Frexit

Fremskrittspartiet har besluttet å forlate regjeringen Solberg. Etter min mening et godt valg. Regjeringen har, etter at Venstre og KrF kom med, mer og mer ført en politikk stadig flere Frp-velgere ikke kunne vedkjenne seg. Når Erna Solberg til slutt lar seg overbevise om å slippe den såkalte IS-kvinnen tilbake, var begeret fullt.

Erna Solberg og Siv Jensen
Foto: Kristian Helgesen/Bloomberg via Getty Images

Venstres Grande og Raja jublet da, men nå kan det hende det blir mindre gøy. Frp i opposisjon vil aldri støtte flere krumspring fra disse. Da blir det lengre mellom hver seiersrus i Venstre. Hele historien stinker. Kvinnen er født i Pakistan, og barnet på 5 år med chilensk far, har aldri vært i Norge. Da kampanjen startet var gutten “dødsyk”. Etter at han kom “hjem”, er han bare “angivelig syk”. Bilder viser gutten gå for egen maskin med ryggsekk på vei til flyet. Barnet var tilbudt å reise til Norge for legebehandling, men kvinnen nektet. Hun ville også være med, sammen med sin søster.

Regjeringen sparer ikke på millionene for å få en IS-terrorist “hjem”. Derimot spares det når det gjelder å gi norske barn livsviktige medisiner, fordi det er for dyrt. Man gremmes! Siv Jensen ville nok helst blitt i Finansdepartementet. Hun nøyde seg med “dissens” da saken ble kjent. Presset ble imidlertid for stort. Da prøvde hun seg med en “kravliste” til Erna Solberg.  Så gikk flere og flere tillitsvalgte ut og sa at de ville ut av regjering uavhengig av noen kravliste.

Vi tror Frp kan redde skinnet med denne manøveren. Meningsmålinger på 8-tallet viser at halvparten av velgerne har forsvunnet siden 2013, de fleste av dem til sofaen.  Nå bør Jensen si “morna” og overlate roret til andre. Apropos kravliste:  Høyrepolitiker Henning Warloe mente det er Høyre som måtte gi Frp en kravliste, og ikke omvendt. Han begrunnet dette med at Høyre har måtte tåle mange skandaler fra Frp i tiden de har regjert sammen. – ER DET LOV at noen av oss i Høyre sier at det kanskje er på tide at vi stiller noen krav til FrP, dersom de fortsatt skal være med i regjeringen? Det har faktisk vært ganske mange tabber, mye inkompetanse og flere skandaler som vi har måttet tåle gjennom 6 år!, skrev han på Twitter.

Dette fra mannen som har en rekke personlige skandaler bak seg.  Henning Warloe ble dømt til 18 dager betinget fengsel og 10 000 kroner i bot i 2013. Retten mente han flere ganger kjøpte inn narkotika til fester i stortingsleiligheten. To år senere skjedde det igjen. “Stortingspolitiker Henning Warloe er siktet for oppbevaring av narkotika. En venn som ble pågrepet i hans leilighet, er innblandet i en større narkotikasak som er under opprulling.”

Partileder Erna Solberg måtte  kalle inn til en pressekonferanse for å orientere om situasjonen rundt partikollegaen hun har kjent i 35 år. Solberg opplyste at hun har gjort det klart for Warloe at han ikke bør søke om å bli gjenvalgt på Stortinget for neste periode”. Noen innehar frekkhetens nådegave, en “gave” som virker mer utbredt hos politikere enn hos andre mennesker.

AV: TOM BJØRNØ

Legg igjen en kommentar