Hatstemning i Katalonia

four person walking on road with flag capes

Barcelonas påtalemyndighet  har igangsatt etterforskning for  å studere den juridiske betydningen av  tweetene og meldingene som er sendt til en familie i byen Canet de Mar, som ba om undervisning i spansk for sønnen sin. Interessegruppen  “Hablamos Español” og høyrepartiet Vox  har presentert klagene som har gjort det mulig for det offentlige departementet å  sette i gang etterforskningen.

For å svare på forespørselen om hjelp fra den mindreåriges familie i møte med mobbingen fra en stor del av foreldrene til senteret og trakasseringen fra uavhengighetsbevegelsen fra sosiale nettverk og i mobiltelefongrupper , beordret  Superior Court of Justice of Catalonia (TSJC)  i en ordre om at både utdanningsdepartementet og skoleledelsen vedtar  de “nødvendige tiltakene” for å “bevare beskyttelsen og privatlivet”  til den mindreårige og deres foreldre, i tillegg til å garantere “normal sameksistens og fredelig utfoldelse av utdanningsmiljøet,” ifølge El Mundo.

Foreningen “Hablamos Español  hadde sendt inn en klage til  Høyesterett i Catalonia  mot forfatterne av ulike Twitter-meldinger adressert til familien som klarte å få en dommer til å anerkjenne retten til 25 % av undervisningen i spansk på skolen.  Blant meldingene som er publisert, ifølge klagerne, skiller en av Twitter-kontoene til en mann seg ut, tilsynelatende en tidligere professor i turismegraden ved UAB: ‘ Jeg skal steine ​​dette barnets hus. La dem dra  av Catalonia. Vi vil ikke ha castilianske overherredømmer som hater oss.»

Innenriksministeren,  Ferrnando Grande-Marlaska , sa  allerede torsdag at enhver trussel mot sameksistens i  Catalonia  ville bli undersøkt og bedt om å ha tillit til sikkerhetsstyrkene og rettsvesenet. “Problemene er klare: Enhver mulig trussel i alvorlige hendelser for sameksistens, spesielt når vi snakker i disse termene, vil bli undersøkt, og vi har tillit til etterforskningen av både sikkerhetsstyrkene og rettsvesenet,” sa han .

Legg igjen en kommentar