HILKKA KRANE med ny utstilling på Café Pavarotti

Hilkka Krane

Hvem kjenner ikke kunstneren Hilkka Krane, hennes porselensmaling, glassmaling,   landskapsbilder og portrett-tegninger? Denne allsidige damen har til og med skrevet flere musikaler, musikk og libretto. Hun kaller seg selv autodidakt når det gjelder kunst og har en stor glede i det hun gjør.  I 1972/73 var Hilkka Krane den første som gav kurs i porselensmaling i Tromsø. Da var denne teknikken noe helt nytt i Nord-Norge.

Siden da har hun utviklet seg kunstnerisk når det gjelder teknikker og motiver. Hun er en god observatør, og hodet hennes er fullt av impresjoner. Bildene er malt med kjærlighet. Hilkka Krane har hatt flere utstillinger både i Tromsø og i Spania i Alfaz del Pí–området, i Den Norske Klubben Costa Blanca, i Galleri Pluss i Alfaz del Sol, i kulturhuset  i Alfaz del Pí sammen med Kunstgruppen Costa Blanca ´93 og på Café d´Teatro Pavarotti i Albir.

På hennes nye utstilling på Café d´Teatro Pavarotti viser Hilkka Krane figurativ kunst, det betyr malerier med temaene mennesker, dyr eller gjenstander, malt i akryl på lerret. Kunstneren bruker en ny måte å male på som hun har oppdaget for seg selv for ikke så lenge siden. Hun forteller at hun så bildet av en påfugl på en serviett, og da fikk hun en idé som utviklet seg.

Smilende barn, en fugl omgitt av grønne blader som minner om trær og skog. En fisk i vannet, et kvinnelig hode i profil  for å nevne noen motiver. Lerretet er fylt ut med mange former, dekorasjoner og forskjellige farger. Bildene er fine, vakre, fargerike og levende. De gir noe positivt, de gir glede. ”Maleri må gi deg noe”, sier Hilkka Krane selv.  Det vises 40 bilder i 20×20, 30×30 og 30×40 format. Prisen per bilde inklusive ramme er mellom 10 og 60 euro.  Fem euro av hvert bilde som selges går gjennom Callosa-Aksjonen til de trengende i Callosa d´En Sarrià, noe som enda en gang viser kunstnerens gavmildhet. 

Utstillingen ble åpnet 11. april på Café d´Teatro Pavarotti bak Consum i Albir  og vises til slutten av april.

Tekst: Karin Eickel-Hermanrud

Fotos: HILKKA KRANE / AKTUELT SPANIA

Legg igjen en kommentar