Kurs og kompetanseheving for bedre helse

Norsktalende fysioterapeuter i området var invitert til foredrag om svimmelhet på Pavarotti onsdag 7. mars. Kvelden begynte med god mat og sosial og hyggelig prat rundt bordene. De mest kunnskapshungrige stilte opp, og kom fra Bærumshjemmet i Altea, Flexfit, Fysiakos og Chiropractic avanzada. Foredragsholder var kiropraktor Aleksander Bjargo.

Bakgrunnen for temaet og invitasjonen, forteller daglig leder ved Fysiakos fysioterapi Miriam Kristiansen, er at mange eldre pasienter sliter med svimmelhet og dårlig balanse. Dette opplever vi daglig i praksisen vår, derfor kom initiativet til å ha et seminar om temaet svimmelhet. Årsaken kan være både sammensatt og vanskelig. Aleksander gikk gjennom både krystallsyke, var innom sykdommen menier, virus på balansenerven, og svimmelhet etter hjerneslag. Vi kk også gjennomgang av diagnostisering og viktige øvelser for å stimulere balansen. Teknikk for å få krystallene tilbake i rett posisjon i buegangene i øret ble også ilustrert. Han hadde med elektroniske spennende illustrasjoner for å visualisere hva som skjer i øret ved krystallsyke.

Terapeutene som var samlet fikk også en presentasjon om sportskonkurransen Medigames. Dette er et arrangement for helsepersonell fra hele verden, og er et slags Olympiske leker. I 2017 var det arrangert i Marselle i Frankrike, og fra området her var det en ergoterapeut fra Bærumshjemmet og en fysioterapeut fra Fysiakos som var med. Den Norske delegasjonen da besto av 6 personer, men i år stiller ende ere opp fra Norge for å delta på arrangementet, som i år er på Malta. Medigames byr på spennende foredrag gjennom hele uken, og avsluttes med et sports-symposium. Vi håper ere fra området her har anledning og lyst til å komme og delta, forteller fysioterapeut Øystein Østergren representant for Medigames i Norge.

Vi var veldig fornøyde med kvelden, forteller Miriam Kristiansen, og vi satser på å samle fysioterapeutene fremover også til sosiale aktiviteter, seminarer, kurs og foredrag. Det neste som blir arrangert på Fysiakos nå er kurs i ortopedisk medisin helgen 6.-8. april. Da blir temaet rygg, og den anerkjente kursholderen innen ortopedisk medisin, fysioterapeut og spesialist Are Ingemann kommer fra Norge for å dele sin kunnskap med oss. Dette er en av en rekke kurs, som vi kommer til å ha de neste årene, og leder frem til en eksamen i ortopedisk medisin. For øvrig har allerede 2 av våre fysioterapeuter tatt eksamen, og er spesialister.

TEKST OG FOTO: AKTUELT SPANIA

Legg igjen en kommentar