Militære i Benidorm

Benidorm fikk søndag innrykk av tropper fra spesialoperasjonskommandoen. Et lag på mellom 25 og 30 soldater skal forsterke kampen mot utvidelsen av coronaviruset.    Som rapportert av enhetens kommunikasjonssjef, Alfonso Blas López, utvikler MOE (Mando de Operaciones Especiales) et veikart for byer i hele provinsen.  Etter å ha vært  i Benidorm og samarbeidet tett med den lokale administrasjonen og de statlige sikkerhetsstyrkene, reiser de i dag videre til Orihuela. Blas López sier at laget også har vært i Elche i to dager og denne lørdagen dro de til Torrevieja. På handlingskartet er merket av byer eller punkter som kan anses som kritiske midt i kampen mot utvidelsen av coronavirus, selv om kommunikasjonsansvarlig forsikrer at “det ikke er noen prioritet som sådan, siden alle byer er viktige”.

På denne måten opererer en gruppe på mellom 25 og 30 soldater i løpet av disse dagene i lokaliteter med sikte på å “bidra til å utrydde pandemien.” Militærets funksjoner er å samarbeide direkte med ledere og på sin side advare alle borgere om å overholde portforbudet og forbli i sine hjem i karantene. På denne måten har koronaviruskrisen forårsaket hvordan Benidorm i dag huser militæret i stedet for de vanlige turistene. Turisthovedstaden på Costa Blanca står igjen som en “trist og ensom” by.

Den militære beredskapsenheten (UME) har ansvaret for å utføre desinfeksjonstiltak i kommunene. Koordinert fra Bétera, i Valencia, reiser den  til forskjellige byer i provinsen Alicante, og de bor også på MOE-fasilitetene, i Rabasas hovedkvarter. Akkurat nå fungerer denne desinfiseringsenheten på steder som Aspe etter å ha jobbet i forskjellige regioner i provinsen Alicante.

AV:TOM BJØRNØ

Legg igjen en kommentar