Når skal dette ta slutt?

Oslo har sammen med byer som Paris, Stockholm og København skrevet under på å skjære ned kjøttforbruket for ansatte. Det går frem av avtalen som ble inngått mellom 14 av byene i C40-nettverket under et møte i København i oktober.

Det rødgrønne byrådet følger opp med løfte om å halvere kjøttforbruket ved kommunens institusjoner innen 2023. I Bergen vil man ikke være dårligere. Ved byens universitet har man bestemt å fjerne alt kjøtt fra julebordet. I stedet skal det bli fisk og vegetarretter. «Vi har mange studenter som er veldig opptatt av dette med klimaendringer og rødt kjøtt», understreker kvinnen bak forslaget, Synnøve Myhre.

Klimagalskapen fører til så mange rare utslag at man noen ganger må klype seg i armen. Disse “problemene” vi har i dette samfunnet har nådd slike astronomiske idiotiske høyder at man må dobbeltsjekke noen ganger at man faktisk er våken! «Her er vi enig med Bård Hoksrud, som mener dette er et utrolig dårlig forslag og politisk korrekthet på sitt verste. – Én gang i året har man julebord, og da synes jeg man få lov til å spise både ribbe og pinnekjøtt», mener Hoksrud. – Det er et håpløst påfunn, legger han til.

Ja, for hva er problemet? Hvis studentene ikke ønsker kjøtt, så ta fisk og gulrot da vel i stedet for å fjerne valgfriheten. Eller er det ribbe og julepølse og hvor den kommer fra, som er det egentlige problemet? Vi har jo nettopp fått nyheten om at Ikea fjerner “jul” på alle artikler. Ordet skal ikke brukes av hensyn til “våre nye landsmenn”. Nå skal det hete vinterfest, ikke jul. 

Det vi er vitne til, er en totalitær formyndertenkning, her representert ved en gruppe «bedrevitere», som vil avgjøre hva som er riktig utfra noen bestemte politiske målsetninger. Deretter skal de prakke sin konklusjon på alle andre, uansett hva den enkelte måtte ønske og mene. I «klimakampen» står åpenbart selv de mest grunnleggende friheter og rettigheter i fare. 

Hvilken helt konkret effekt har kjøttspising for jordas klima? Hvor er den vitenskapelige dokumentasjonen som støtter en slik sammenheng? Hvilke observervasjoner og målinger har man å vise til? Burde det ikke være en selvfølge at det ble lagt frem? Det å underbygge påfunn med fakta synes det ikke å være behov for. Her holder det med luftige påstander, teoretisering og «modelleringer» som systematisk har vist seg å være feil. Pinnekjøtt på et julebord i Norge skulle påvirke jordas klima? Hvor absurd skal det bli? Når skal dette ta slutt?

Dette tøvete spillet for galleriet går helt til topps i våre politiske partier. Som da Erna og kronprinsen beundret Greta Thunbergs hysteriske utfall i FN.  De tar nemlig «klimaet på alvor», skal vite. I mellomtiden står Greta i USA og ber om hjelp til å komme over Atlanteren. Mannskapet som sendte henne dit har reist hjem, med fly. Nå vil Thunberg til Spania for å delta i en miljøkonferanse som er flyttet fra Chile. Hun har flyskam og nekter å fly. Hun vil over med båt. Javel, så får vi vel sende et mannskap med fly over for å hente henne…

AV: TOM BJØRNØ

Legg igjen en kommentar