Skattemyndighetene mot Shakira

Shakira har måttet møte i retten anklaget for skatteunndragelse. Bildet er imidlertid fra en annen nylig rettsak der hun ble beskyldt for plagiat med sangen “La bicicleta”.

Den colombianskfødte superstjernen Shakira måtte møte i retten 6. juni i Esplugues de Llobregat, en kommune i Barcelona, anklaget for skatteunndragelse. Hun slapp unna  pressen etter å ha leid plass i et privat parkeringshus ved siden av rettsbygningen, slik at hun kunne unnslippe kameraene. Dommeren som har ansvaret for saken, hadde gitt en “eksplisitt ordre” om at hun skulle komme inn via hovedinngangen, som enhver annen saksøkt eller vitne må, ifølge en talsmann fra den katalanske regionale domstolen.

Men kilder nær forsvaret nektet for at dette var tilfellet, og bekreftet at Shakira hadde kommet inn via en sideinngang ved å benytte parkeringsplassen som ble skaffet av advokaten hennes. En kvinne med et lignende utseende som Shakira – med blondt hår og kort statur – distraherte pressen i flere minutter  da hun dukket opp utenfor retten. Men den virkelige Shakira klarte å unnslippe pressen nesten ubemerket.

 Shakira ga en nøye forberedt forklaring til domstolen om den påståtte  14,5 millioner store skattesvindelen hun har blitt anklaget for.  Støttet av et team av konsulenter, advokater og PR-eksperter, står Shakira for tiden overfor seks forskjellige anklager for svindel alene.   Ifølge statsadvokaten, bodde hun i Barcelona mellom 2012 og 2014, ​​og var i et stabilt forhold til FC Barcelonas fotballspiller Gerard Piqué. Det er fakturaer og andre bevis som bekrefter denne påstanden.

Hvis dette var tilfelle, burde hun ha sendt inn selvangivelse i Spania. Shakira hevder imidlertid å ha vært bosatt i Bahamas denne perioden, slik at hun kan spare en betydelig sum skatter. Hun hevdet at hennes besøk til Barcelona bare var av sporadisk art i den aktuelle perioden, og økte etter hvert som hennes forhold til Piqué utviklet seg.  I slutten av 2014  satte hun sønnen Milan i skole i Spania, og begynte å vurdere å bli bosatt.Ifølge statsadvokaten har konsulentene opprettet et “web av selskaper” for å skjule  inntekter fra det spanske skattekontoret.

Shakira sa også at hun ikke forstod hvorfor hun ble undersøkt når hun hadde tilbakebetalt beløpene til Skattemyndighetene og hevdet at alle disse sakene var i hendene på hennes konsulenter, som hun hevdet var “De beste.” Hun la til at hun aldri kunne trodd at de ville begå noen form for lovbrudd. Shakira er den siste i en lang liste over høyprofilerte kjendiser i Spania som har måttet møte i retten for skattefeil. Disse inkluderer tidligere Real Madrid fotballspiller Cristiano Ronaldo, operasangeren Montserrat Caballé, kjendiskokken Sergi Arola og 1980-stjernen Ana Torroja.

AV: TOM BJØRNØ

Legg igjen en kommentar