Spania på vei mot ny nedstengning

Spanias regjering ledet av statsminister Pedro Sanchez planlegger ny LOCKDOWN i Spania  fredag ​​18. september 2020.

Pedro Sanchez er innstilt på å låse igjen Spania på nytt  fredag ​​18. september fordi  regjeringen ønsker å få bukt med de økte utbruddene av coronaviruset. Spania, som pr i dag   er på vikende front i kampen mot pandemien, har de siste ukene sett en kraftig økning av COVID-19, og regjeringen har satt 18. september som dato for å innføre reguleringsregler for innbyggerne, i følge kongressministrene den engelskespråklige avisen Euroweeklynews har vært i kontakt med.

Mens den forrige nedstengningen så en trefaset normaliseringsplan, er  18. september den planlagte innføringen av en trefase som går i motsatt retning. Strengere og strengere dersom tiltakene ikke gir resultater. Fase en betyr regional innstenging, som vil nekte befolkningen å reise utenfor boligkommunene, samt å stenge grensene til Frankrike, Portugal og Italia bortsett fra viktige forretningsoverganger. Fase en vil også bety stopp for  flyreiser for ikke-essensielle reisende fra Europa.  Fase to, hvis fase en ikke   forhindrer en økning i en 14-dagers periode, vil bety lukking av ikke-essensielle virksomheter, som barer, restauranter og kafeer, teatre, kinoer og andre sosiale samlinger. I fase tre, hvis det er nødvendig etter ytterligere 14 dager, vil innbyggerne igjen bli beordret til å forbli hjemme og bare tillates å gå ut  for essensielle behov.

De to spanske kongressmedlemmene avslørte også for Euro Weekly News  på lørdag at konsultasjoner har funnet sted med andre lands statsministre, inkludert Storbritannias Boris Johnson.  En av statsrådene avslørte: “Regjeringene jobber fremover for å prøve å forhindre en ny bølge og tap av tusenvis av liv. Dette er en av grunnene til at du ser at ferieselskaper kansellerer fly og feriepakker for september, de har  blitt advart.”  “Vi, den spanske regjeringen, må beskytte nasjonen vår, være trygg på at regjeringen vil gjøre alt  i sin makt for å holde hjulene til industrien i bevegelse,  samtidig som vi må vi beskytte folket vårt.”

“Den første fasen skal starte fredag ​​18. september. Regjeringen vil deretter vurdere situasjonen 14 dager senere, ingen ønsker å se den andre fasen introdusert, alt vil bli gjort for å unngå det, men den vil bli om nødvendig bli satt på plass og den tredje også hvis behovet gjør det nødvendig. ” “Denne gangen har vi kunnet planlegge fremover, vi har kommet oss gjennom sommeren og gitt innbyggerne bevegelsesfrihet gjennom sommermånedene, nå må vi få  tilbake i kontrollen for å redusere infeksjoner og dødsfall” avsluttet han.

Men før vi kommer så langt, kan andre ting skje lokalt. Villajoyosas ordfører har advart om drastiske tiltak som å ‘inneslutte byen’   hvis  virusinfeksjonene fortsetter å øke. En økning i antall positive Covid-19-tester i Villajoyosa har fått rådhuset til å påkalle  innbyggernes   samfunnsansvar for å bekjempe ytterligere smitte. Sakene som er rapportert er hovedsakelig knyttet til fritidsområder og forekommer blant unge mennesker, sa rådet som oppfordrer alle til å “ta passende forebyggende tiltak for å bevare sin helse” og unngå innesperring.

Siden begynnelsen av uken har de lokale myndighetene intensivert renhold og desinfisering av parker og fellesarealer i byen. En “spesiell kampanje” gjennomføres også av det lokale politiet for å kontrollere bruken av masker, spesielt blant unge mennesker, ved  å kontrollere sitteplasser og sosial avstand på lokale fritidsterrasser. I tillegg planlegger byrådet å sette i gang et grafisk initiativ med fokus på obligatorisk bruk av masker i butikker, terrasser og åpne områder. Villajoyosa-ordfører, Andreu Verdú, henvendte seg til den yngre befolkningen, og ba om  forsiktighet, siden “denne aldersklassen har blitt den viktigste årsaken til de  nye smittetilfellene.”  Verdú minnet om at forebyggende tiltak som masker “er obligatoriske”, og at hvis økningen i infeksjoner fortsetter, vil “mer drastiske tiltak måtte iverksettes, til og med å stenge ned  byen om nødvendig for å bevare folkehelsen”.

AV: TOM BJØRNØ

Legg igjen en kommentar