Svelg kamelene!

Det er en kjent sak at kjemien mellom landslagssjef for jentene, svensken Martin Sjøgren, og Hegerbergsøstrene er dårlig, for å si det mildt. Dramaet kuliminerte etter EM-fiaskoen i fjor, da isfronten ble total.

Ada Hegerberg er av mange regnet som Europas beste spiss på spinnesiden. Hun har vunnet Champions League-gull og scoret i finalen, og var nominert til FIFAs pris for årets kvinnelige fotballspiller. Ada Hegerberg fikk ikke mye hjelp fra Norge i denne kåringen. Under utdelingen i London  ble brasilianske Marta  kåret til «årets spiller». Stemmeoversikten fra FIFA viser at den norske landslagssjefen Martin Sjögren ikke ga Hegerberg noen ting da han delte ut sine ni poeng. De gikk til Pernille Harder (5 poeng), Moroszan Dzenifer (3 poeng) og Sam Kerr (1 poeng).  Landslagskaptein Maren Mjelde, som er på god fot med Sjøgren, hadde derimot sin tidligere landslagsvenninne på «pallen» og ga ett poeng. Mjelde ga sine ni poeng til henholdsvis Pernille Harder, Maroszan Dzsenifer og Ada Hegerberg. Den brasilianske landslagssjefen Fumeiro Alvarez Oswaldo ga for sin del sin egen stjerne, Marta, full pott.

Det er vanskelig å dømme hvem som er hva i denne striden, men uansett stemmegivning, er det viktig at vi har en trener som samler folket og spillerstallen. Det klarer ikke dagens trener. Det er en skandale at voksne mennesker ikke kan la personlige problemer med hverandre ødelegge for nasjonens beste, og vi mener det er Sjøgren som bør vise som den mest voksne. Enten bør han gjøre et bedre forsøk eller gi stafettpinnen over til en annen som kan klare det. Vi må ha rom og plass til de beste spillerene, og Ada Hegeberg er Norges desidert beste spiller. Det blir som Portugal uten Ronaldo eller Sverige uten Zlatan i sin storhetstid?  Svelg  kamelene  og finn på løsninger. Så og si alle stjerner innen fotballen ser ut til å ha et ego eller en annen adferd enn de andre og tar stor plass, men det må vi kunne leve med. Det ser jo ut som Hegerberg kommer godt ut av det med sitt apparat i FC Lyon. Det er merkelig at det ikke også skulle fungere på landslaget.

AV: TOM BJØRNØ

Legg igjen en kommentar