Virussykt barn døde

woman in black long sleeve shirt holding white smartphone

En 11 år gammel jente, som testet positivt på Covid-19, døde tirsdag  morgen  på Joan XXIII sykehuset i Tarragona. Den mindreårige ankom helsestasjonen ved daggry fra Verge de la Cinta sykehus i Tortosa, ifølge ‘Diari de Tarragona’.

Sykehuskilder forsikrer at jenta ikke led av tidligere kjente patologier.  Den mindreårige fikk diagnosen Covid-19 for noen dager siden og kom inn på Tortosa-sykehuset under medisinsk tilsyn. I løpet av tirsdag morgen ble den lille jenta hastet videre til Joan XXIII i Tarragona, hvor hun ankom veldig ustabil. Hun led av akutt underlivsbetennelse, en patologi som kan være forårsaket av Covid-19, og som har endt med tarmischemi og magesperforering. Til tross for at den mindreårige raskt kom inn i operasjonssalen, døde hun få minutter etter klokken sju.

Sant Joan de Déu sykehuset, ved Juanjo García, leder for pediatri ved sykehuset, bekrefter at barn blir smittet med koronavirus akkurat som voksne. Forskere og medisinsk personell sier at disse komplikasjonene er hyppigere hos barn enn hos voksne som lider av Covid-19, men til tross for dette er det en sjelden komplikasjon. Kilder fra samme sykehus forklarer at en obduksjon av den mindreårige vil bli utført i løpet av de kommende dagene, for å avklare årsakene til hennes død.  

Generalsekretær for folkehelse, Josep Maria Argimon, sier at den mindreårige hadde fått diagnosen Covid-19, men at det foreløpig ikke er mulig å vite om viruset er dødsårsaken. “Du må skille de to tingene godt,” sa Argimon, som erkjente at “det er en veldig trist sak.”  I følge de første hypotesene kunne den lille jenta ha fått et syndrom som ligner på “Kawasaki” og at forskerne forholder seg til coronavirus-pandemien. I begynnelsen av juni bekreftet en studie fra Imperial College London at det er en ny inflammatorisk sykdom som rammer barn, og at det ser ut til å være forårsaket av immunresponsen deres mot COVID-19.

AV: TOM BJØRNØ

Legg igjen en kommentar