Vox Lux

Premiere: 7. mars 2019

Sjanger: Drama

Skuespillere: Raffey Cassidy, Natalie Portman, Jude Law, Stacy Martin, Jennifer Ehle

Musikk: Scott Walker

Nasjonalitet: USA

Språk: Engelsk

Lengde: 1 t. 50 min.

Produksjonsår: 2018

I ung alder befinner Celeste seg i sentrum av en ubeskrivelig tragedie. Hun overlever, og i kjølvannet av tragedien skriver hun en sang med søsteren som umiddelbart finner gjenklang hos en sørgende nasjon. Godt hjulpet av søsteren (Stacy Martin) og en musikkagent (Jude Law), går Celeste fra å være et offer til en internasjonal popsensasjon. Den voksne Celeste (Natalie Portman) får dog erfare at det er utfordrende å skulle kombinere et privatliv med rollen som popdiva i et stadig mer komplekst samfunn.

VOX LUX skiller seg klart ut som ett av de friskeste pustene i et år preget av musikkfilmens tilbakekomst. Natalie Portman og Jude Law gjør forrykende gode rolleprestasjoner, men det er likevel nykommeren Raffey Cassidy som stjeler showet. Regissør Brady Corbet, mest kjent som en velrenommert skuespiller, viser seg igjen som en fremragende og innovativ filmskaper med store aspirasjoner. Artisten Sias originalskrevne sanger og et grandiost lydspor fra legenden Scott Walker er med på å gjøre dette til et storslagent pop-epos, fylt av referanser til dette århundret, og med et særlig kritisk blikk på populærkulturens fremvekst.


Van Gogh En la puerta de la Eternidad

Originaltittel: At Eternity’s Gate

Sjanger: Drama

Skuespillere: Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner

Vi møter mesteren og hans arbeid slik de aldri har vært presentert før. Regissør Julian Schnabel, selv en etablert kunstner, har skapt en film preget av nerven som karakteriserer van Goghs malerier. Det er historien om en kunstner som må betale en høy pris for å utfordre samfunnets normer, og vi kommer tett innpå kunstneren i hans mest produktive periode. I områdene rundt Arles i Frankrike skaper han malerier med sterke penselstrøk og intense farger.

Einstøingen Vincent føler seg kun vel i selskap kunstnervennen Gauguin (Oscar Isaac) og hans elskede eldre bror Theo (Rupert Friend). De fleste mener at kunsten hans er forrykt, og etter å ha gitt sitt avkuttede øre til en kvinnelig bekjent, avskriver landsbyboerne kunstneren selv som gal også. Vincent ender på en institusjon hvor en prest (Mads Mikkelsen) hjelper ham til en slags innsikt om hvorfor han er misforstått – kanskje maler han for folk som ikke er født ennå? Willem Dafoe ble tildelt skuespillerprisen Volpi Cup under Venezia Filmfestival for rollen som van Gogh, og har også blitt nominert til en rekke filmpriser, inkludert både Golden Globe og Oscar for Beste mannlige hovedrolle.


Corazón borrado

Originaltittel: BOY ERASED

Premiere: 14. mars 2019

Sjanger: Biografi, Drama

Skuespillere:  Lucas Hedges, Nicole Kidman, Russell Crowe, Joel Edgerton, Xavier Dolan,Emily Hinkler, Ron Clinton Smith, Jesse Malinowski, Troye Sivan

Regi: Joel Edgerton

Manus: Garrard Conley Joel Edgerton

Nasjonalitet: USA

Språk: Engelsk

Lengde: 1t. 54 min.

Produksjonsår: 2018

“Corazón Borrado” er historien om Jared (Hedges), sønn av en baptistpastor i en liten amerikansk by, som er utsatt for sine foreldre (Kidman og Crowe) i 19 år. Jared står overfor et ultimatum: delta i en konvertering terapi program – eller bli permanent forvist og skjult av sin familie, venner og tro.    “Corazón Borrado” er den sanne historien om en ung manns kamp for å finne seg selv mens han blir tvunget til å stille spørsmål om alle aspekter av hans identitet som homofil.


Kinoer på Costa Blanca

Alfaz del Pi:

Cinwe Roma

C/ El Hort, 5

Tel: 965 888 266

Benidorm:

Cines Colci Centro

Avda. Almendros, 35.

Tel: 965 865 060

Cines Colci Rincón

Avda. Zamora s/n.

Tel: 965 853 859

Finestrat:

Cines IMF 9.

Avda. Pais Valencia, s/n

C. C. La Marina.

Tel: 966 831 195

www.cinesimf.com

Orihuela:

Centro Cinemas 10

C/Obispo Vitorio Oliver, 2

C.C. Ociopía

Tel: 966 745 912DEL OG LIK